Procesní analýza a návrh optimalizace vybrané části firmy - Popelář, Jakub (2020)
Cílem této diplomové práce je poskytnout seznámení s metodami procesní analýzy, modelování a optimalizace a jejich následnou praktickou aplikací. Teoretická část práce se zabývá popisem a definicemi termínů spojených s procesní analýzou. Dále jsou zde představeny metody procesní optimalizace a notace a standardy využívané při procesním modelování. Poslední část teoretické práce je zaměřena na procesní oblast Release managmentu z hlediska souvisejících best practice. Praktická část práce vychází z teoretického základu představeného v první části práce. Zabývá se popisem sledované organizace a zvolení vhodné optimalizační metody pro účely práce. Hlavní část práce tvoří aplikace teoretických poznatků v praxi v rámci analýzy vybraného procesu ve sledované organizaci a návrhu jeho optimalizačních opatření.