Marketingové využití sociální sítě instagram - Roubíčková, Martina; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce řeší potenciál marketingového využití Instagramu pro organizaci CzechTourism. Cílem bylo zjistit, jaké možnosti aplikace nabízí, jaká je její důležitost a pozice na globální úrovni. Dále také zanalyzovat, jak CzechTourism možnosti Instagramu využívá a jestli má prostor pro zlepšení. Hodnocení probíhalo na základě analýzy obsahu instagramového účtu CzechTourism, porovnání s konkurencí v sousedních zemích České republiky a dotazníkového šetření u 100 respondentů pro zjištění potřeb uživatelů v oblasti cestování na Instagramu. Dále byl proveden rozbor na základě marketingového mixu 4P pro stanovení důležitých součástí marketingové strategie CzechTourismu na Instagramu. Nakonec byla provedena SWOT analýza pro finální zhodnocení. Bylo zjištěno, že CzechTourism nevyužívá všechny možnosti Instagramu, které se nabízí, a že má určitý prostor pro zlepšení. Inspiraci by tato organizace mohla načerpat například v sousedních zemích. V závěru byly formulovány kroky, které by mohly organizaci pomoci zaujmout více uživatelů této sociální sítě.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses