Stav využitia a trendy inteligentných domácností v Českej republike - Nepšinská, Simona (2020)
Táto diplomová práca sa zaoberá využívaním inteligentných zariadení v domácnostiach v Českej republike. Cieľom a výstupom práce je výskum aktuálneho stavu povedomia a využívania smart technológií, ktorý bol realizovaný prostredníctvom dotazníkového šetrenia. Predmetom teoretickej časti diplomovej práce je vymedzenie dvoch základných pojmov (internet vecí, umelá inteligencia), na ktorých je založené fungovanie smart technológií. Čitateľ sa v tejto časti dočíta o histórii a definícii inteligentnej domácnosti, hrozieb a príležitostí, ktoré sú spojené s využívaním technológií. Práca ďalej informuje o súčasne dostupných inteligentných zariadeniach spolu s najnovšími trendmi predstavenými v roku 2020. Záver teoretickej časti je venovaný budúcnosti inteligentných domácností. V praktickej časti je uvedený postup a spôsob vykonávania výskumu a definovaniu výskumných hypotéz, ktoré na základe výsledkov sú potvrdené alebo vyvrátené. Po príprave na výskum sú prezentované konkrétne výsledky a zhodnotenie stanovených hypotéz. Záver je venovaný zhodnoteniu priebehu výskumu, jeho výsledkom a návrhom na zlepšenie.