Pojištění mezinárodní přepravy - Babiánková, Eliška; Sato, Alexej, 1952-; Sluka, Roman; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce řeší pojištění přepravy zásilek, které je mnoha subjekty mezinárodního obchodu dlouhodobě podceňováno. Cílem práce bylo prokázat jeho význam pro subjekty podnikající v oblasti mezinárodního obchodu a na základě případové studie vyhodnotit rizika a dopady plynoucí z nedostatečné analýzy předmětného pojistného rizika danou exportní společností. Práce byla rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část byla provedena na základě rešerše mezinárodních a tuzemských publikací a právních předpisů. Praktická část byla provedena formou případové studie, jejíž stěžejní část byla zaměřena na konkrétní případ zasílatelské společnosti nabízející pojištění přepravy zásilek svým zákazníkům. Následně došlo k propojení s konkrétním případem pojistné události mající dopad na exportní společnost využívající jeho služeb.
Vedoucí práce: Alexej Sato
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses