PR strategie Junáka - českého skauta - Čejková, Kateřina (2020)
Tato diplomová práce se zabývá PR strategií neziskové organizace Junák - český skaut. Cílem práce je identifikovat nová strategicky důležitá komunikační témata pro tuto neziskovou organizaci a navrhnout PR strategii k jejich implementaci. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce obsahuje vysvětlení základních pojmů a teorií v oboru public relations, teoretické vymezení neziskových organizací a osvětlení základních přístupů a postupů při práci s veřejností v neziskovém sektoru. Praktická část se věnuje zkoumané organizaci Junák a její současné komunikaci v porovnání s konkurenčními organizacemi. Součástí praktické části jsou také výsledky výzkumu veřejného mínění o Junáku a výsledky dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak vidí organizaci sami skauti a jak by chtěli, aby organizaci vnímala veřejnost. Poslední kapitola obsahuje konkrétní doporučení, co se týče nových témat a způsobu jejich komunikace.