PR strategie Junáka - českého skauta - Čejková, Kateřina; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato diplomová práce se zabývá PR strategií neziskové organizace Junák - český skaut. Cílem práce je identifikovat nová strategicky důležitá komunikační témata pro tuto neziskovou organizaci a navrhnout PR strategii k jejich implementaci. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. Teoretická část práce obsahuje vysvětlení základních pojmů a teorií v oboru public relations, teoretické vymezení neziskových organizací a osvětlení základních přístupů a postupů při práci s veřejností v neziskovém sektoru. Praktická část se věnuje zkoumané organizaci Junák a její současné komunikaci v porovnání s konkurenčními organizacemi. Součástí praktické části jsou také výsledky výzkumu veřejného mínění o Junáku a výsledky dotazníkového šetření, jehož cílem bylo zjistit, jak vidí organizaci sami skauti a jak by chtěli, aby organizaci vnímala veřejnost. Poslední kapitola obsahuje konkrétní doporučení, co se týče nových témat a způsobu jejich komunikace.
Vedoucí práce: Veronika Mokrejšová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses