Zaměstnávání cizinců - Pavlová, Martina (2020)
V současné době se řada zaměstnavatelů v České republice potýká s velmi nízkou nezaměstnaností, která se v praxi projevuje nedostatkem pracovní síly na trhu práce. Jedním z možné formy získávání pracovní síly je zaměstnávání cizinců. Cílem diplomové práce Zaměstnávání cizinců je jednak popis právní úpravy a procesu zaměstnávání cizinců v České republice a současně i hlubší analýza komplikovaného správního řízení vedené před Odborem migrační a azylové politiky Ministerstva vnitra včetně vymezení možných úskalí a nástrojů ke zlepšení.