Plytvanie potravinami v maloobchode - Čorejová, Monika; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Táto diplomová práca sa zaoberá problematikou plytvania potravinami v maloobchode. Cieľom tejto práce je navrhnutie praktických postupov a riešení na zníženie potravinového odpadu aplikovateľných v konkrétnej maloobchodnej retailovej pobočke na Slovensku. Práca je rozdelená do piatich logických celkov. Prvá kapitola sa venuje teoretickému vymedzeniu problematiky, objasňuje základné pojmy a zároveň popisuje legislatívu EU a SR. Druhá kapitola sa zaoberá touto problematikou prostredníctvom tvrdých dát a na štatistikách a konkrétnych hodnotách dokazuje vážnosť tohto globálneho problému. Tretia časť práce sa detailnejšie venuje plytvaniu potravinami naprieč SC. Štvrtá kapitola identifikuje jednotlivé možnosti znižovania potravinového odpadu na jednotlivých úrovniach, ba predstavuje konkrétne spôsoby likvidácie takéhoto odpadu. Posledná časť je praktická. Pre účely tejto práce sa sledoval tok objednávok a vyhodených potravín v konkrétnej maloobchodnej pobočke na Slovensku. Na základe analýzy nazbieraných dát tak boli v závere práce navrhnuté konkrétne riešenia, aplikáciou ktorých by sa spoločnosti v budúcnosti darilo znižovať množstvo vyprodukovaného odpadu.
Vedoucí práce: Veronika Mokrejšová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses