Testování systému OptiMiner - Popek, Ondřej (2020)
Tato diplomová práce je příspěvkem k přechodu z akademického systému LISp-Miner, využívaného v rámci výuky data miningových předmětů, na firemní systém OptiMiner a platformu LOTYLDA používaných v každodenní praxi. Cílem je vytvoření manuálu popisujícího práci se systémem a zejména tvorbu typových úloh používaných ve výuce. Dále byl přidán doprovodný cíl uvedení prostředí nového systému do stavu, ve kterém je možné tyto úlohy vytvářet, spouštět a vyhodnocovat. Kontrola stavu prostředí probíhala formou testování, přičemž byl vytvářen na základě kroků metodiky CRISP-DM a popisu typových úloh. Výsledkem je manuál popisující práci s novým systémem a návod, jak v něm vytvořit typové úlohy. Tento manuál bude sloužit vyučujícím k zevrubnému seznámení se s firemním systémem a jeho části budou použity v učebních materiálech daných předmětů. V závěru jsou uvedeny příklady vyřešených problémů, ale hlavně příklady problémů dosud nevyřešených, jejichž odstranění bude nutné pro řešení všech základních typových úloh. Práce měla dva cíle. Prvním bylo vytvoření dokumentu popisujícího práci se systémem OptiMiner. Zejména se jednalo o popis zpracování typových úloh sloužících při výuce data miningových předmětů na Vysoké škole ekonomické v Praze. Druhým cílem bylo otestování webového prostředí frameworku LOTYLDA, na kterém se systém OptiMiner nachází tak, aby bylo ve stavu, ve kterém se na něm dají zpracovávat typové úloh. Dále je v závěru uveden odkaz na návrh doporučení zlepšení oficiální dokumentace k systému.