Vývoj cestovního ruchu v regionu střední a východní Evropy - Martínková, Barbora (2020)
Diplomová práce popisuje vývoj cestovního ruchu regionu Střední a východní Evropa od roku 2010 do současnosti. Zprvu je charakterizován světový mezinárodní cestovní ruch, poté je popsán samotný region z ekonomického i politického hlediska. Následuje analýza vývoje cestovního ruchu z perspektivy příjezdů, výjezdů, příjmů a výdajů a jsou identifikovány silné a slabé stránky a příležitosti a hrozby turismu regionu. V závěru práce je vyhodnocen dopad pandemie onemocnění COVID-19 na cestovní ruch regionu i světa v první polovině roku 2020.