Vývoj cestovního ruchu v regionu střední a východní Evropy - Martínková, Barbora; Jarolímková, Liběna; Chaloupková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce popisuje vývoj cestovního ruchu regionu Střední a východní Evropa od roku 2010 do současnosti. Zprvu je charakterizován světový mezinárodní cestovní ruch, poté je popsán samotný region z ekonomického i politického hlediska. Následuje analýza vývoje cestovního ruchu z perspektivy příjezdů, výjezdů, příjmů a výdajů a jsou identifikovány silné a slabé stránky a příležitosti a hrozby turismu regionu. V závěru práce je vyhodnocen dopad pandemie onemocnění COVID-19 na cestovní ruch regionu i světa v první polovině roku 2020.
Vedoucí práce: Liběna Jarolímková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses