Marketingový plán pro rozvoj cykloturistiky ve Žďáře nad Sázavou a jeho blízkém okolí - Matějíčková, Lucie (2020)
Tato diplomová práce se zabývá sestavením marketingového plánu pro rozvoj cykloturistiky ve Žďáře nad Sázavou a jeho blízkém okolí. Cílem práce je analyzovat prostředí v oblasti cykloturistiky na Žďársku, stanovit cílený marketing (segmentace, zacílení, umístění) a následně propagovat oblast jako vhodnou pro cykloturistiku. Teoretická část pojednává o cykloturistice, řeší druhy cykloturistiky, typy cyklistických komunikací a typologii cykloturistů v České republice. Dále tato část pojednává o marketingovém plánu, o tom, proč je sestavován a z jakých částí se skládá, ty jsou následně podrobněji popisovány. Praktická část se zpočátku věnuje vymezení území Žďárska, jeho charakteristice, předpokladům a zázemí pro rozvoj cestovního ruchu. Následně se zabývá návrhem marketingového plánu. V této části je provedena analýza prostředí a stanoven cílený marketing.