Spotřebitelský pohled na privátní značky v retailu - Svobodová, Tereza (2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na spotřebitelský pohled na privátní značky v retailu, konkrétně s ohledem na drogistické řetězce Teta drogerie, dm a Rossmann a jejich produkty privátních značek. V současné době privátní značky zaznamenávají růst jak v celé Evropě, tak v České republice, což je jeden z důvodů, které je činí relevantním subjektem výzkumu. V případě privátních značek můžeme sledovat fenomén tzv. „premiumizace“, kdy dochází jednak ke zvyšování kvality výrobků privátních značek, ale také ke značnému posunu ve vývoji jejich obalů. Právě na kvalitu těchto produktů, design obalu a cenu se budu v analytické části práce primárně zaměřovat. Hlavním cílem je vytvořit doporučení pro Teta drogerii v oblasti spotřebitelského vnímání marketingu jejích privátních značek. Pro tento účel je nejdříve provedena SWOT analýza všech zmíněných privátních řetězců a dále jsou vyhodnocena data získaná pomocí dotazníku. Vybrané odpovědi jsou poté ověřovány statistickými metodami v programu SPSS.