Biopotraviny v retailových řetězcích - Pavlíčková, Karolína (2020)
Produkce biopotravin představuje šetrnější přístup k životnímu prostředí a mimo jiné má pozitivní vliv na zachování biodiverzity. Tato bakalářská práce se zabývá problematikou biopotravin v retailových řetězcích na českém trhu. Hlavním cílem práce je zhodnotit nabídku biopotravin na českém trhu v online prostředí a provést cenové srovnání. K dílčím cílům se řadí vyhodnocení postoje spotřebitelů k biopotravinám se zaměřením na věkovou kategorii 18 až 30 let. K dosažení cíle bakalářské práce je využita metoda komparace a dotazování. Na základě výsledků dat z výzkumu jsou navržena doporučení pro maloobchodní řetězce na trhu s biopotravinami.