Celiaci jako zákaznický segment ve stravovacích zařízeních - Čedíková, Nikola; Bejdáková, Blanka; Hilšerová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na zákaznický segment celiaků ve stravovacích zařízeních. Cílem práce bylo zjistit, jaká je situace ve veřejném stravování v České republice pro tento segment zákazníků. Bakalářská práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části je přiblížena tématika stravovacích zařízení, charakterizovány vybrané etnické kuchyně a okrajově vysvětlena nemoc celiakie. V praktické části se nejprve za použití metody „mystery shopping“ navštívilo 7 vybraných etnických restaurací v Praze a zkoumala se především jejich nabídka pro celiaky spolu s povědomím obsluhy o této problematice. Dále bylo pomocí dotazníkového šetření zjištěno, jaké zkušenosti mají se stravovacími zařízeními celiaci v České republice. Nakonec jsou shrnuty nejzásadnější zjištění z obou průzkumů a uvedena určitá doporučení pro zlepšení stravovacích služeb pro celiaky.
Vedoucí práce: Blanka Bejdáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses