Potenciál dark tourismu ve směru k rozvoji cestovního ruchu v České republice - Hájková, Lucie (2020)
Diplomová práce se zabývá temným cestovním ruchem. Teoretická část je věnována temnému cestovnímu ruchu jako obecnému fenoménu, jeho definici, vývoji a všeobecným poznatkům. Teoretická část dále zahrnuje významné památky temného cestovního ruchu ve světě. Praktická část je zaměřena na problematiku temného cestovního ruchu v České republice, kde jsou uvedeny památky temného cestovního ruchu, a rovněž je zde pomocí kvantitativní metody dotazníkového šetření vyhodnocen potenciál temného cestovního ruchu v České republice. Na základě vyhodnocení dotazníku jsou navrhnuta opatření pro další rozvoj temného cestovního ruchu v České republice.