Potenciál dark tourismu ve směru k rozvoji cestovního ruchu v České republice - Hájková, Lucie; Dvořák, Antonín; Petrů, Zdenka, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá temným cestovním ruchem. Teoretická část je věnována temnému cestovnímu ruchu jako obecnému fenoménu, jeho definici, vývoji a všeobecným poznatkům. Teoretická část dále zahrnuje významné památky temného cestovního ruchu ve světě. Praktická část je zaměřena na problematiku temného cestovního ruchu v České republice, kde jsou uvedeny památky temného cestovního ruchu, a rovněž je zde pomocí kvantitativní metody dotazníkového šetření vyhodnocen potenciál temného cestovního ruchu v České republice. Na základě vyhodnocení dotazníku jsou navrhnuta opatření pro další rozvoj temného cestovního ruchu v České republice.
Vedoucí práce: Antonín Dvořák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses