Dopad pandemie Covid-19 na ekonomiku Itálie - Corghi, Silvia; Gullová, Soňa, 1954-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Pandemie Covid-19, která se mezi koncem roku 2019 a prvními měsíci roku 2020 rozšířila téměř ve všech zemích světa, dosud způsobila výrazné ztráty jak na životech, tak na ekonomikách jednotlivých zemí. Diplomová práce se zabývá dopady coronavirové pandemie na italskou ekonomiku. Hlavním cílem diplomové práce je analýza těchto dopadů, které je dosaženo prostřednictvím sledování vzájemných souvislostí jednotlivých částí problematiky a jejich následného zhodnocení. Konkrétně se zaměřuje na první vlnu coronaviru a zavedená opatření na zmírnění jejich dopadů. Sekundárním cílem práce je snaha o prokázání, zda zavedená mimořádná opatření byla adekvátní či nikoliv. V závěru práce jsou formulovány návrhy na podporu italské ekonomiky. Co se týká metod výzkumu, v první části práce je využita především deskripce, u následujících kapitol lze zmínit analýzu a syntézu, konkrétně dedukci a indukci. Práce je současně postavena na shromáždění velkého množství dat.
Vedoucí práce: Soňa Gullová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses