Exekuce srážkami ze mzdy a přikázáním pohledávky z účtu - Hoang, Ngoc Han (2020)
Bakalářská práce se zabývá vysvětlením procesu exekučního řízení, konkrétně srážkami ze mzdy a přikázáním pohledávky z účtu. Definuje práva a povinnosti všech subjektů a přesný postup řízení. Dále se podrobně zabývá výpočtem srážek ze mzdy a jiných příjmů. Práce je orientována především na zaměstnance, kteří jsou zároveň dlužníky a jejich mzda je postižena srážkami a současně přikázáním pohledávky z účtu. V závěru práce jsou uvedena možná řešení, která by mohla dlužníkům pomoct.