Exekuce srážkami ze mzdy a přikázáním pohledávky z účtu - Hoang, Ngoc Han; Moravec, Tomáš, 1983-; Kostelanský, Ludvík; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Bakalářská práce se zabývá vysvětlením procesu exekučního řízení, konkrétně srážkami ze mzdy a přikázáním pohledávky z účtu. Definuje práva a povinnosti všech subjektů a přesný postup řízení. Dále se podrobně zabývá výpočtem srážek ze mzdy a jiných příjmů. Práce je orientována především na zaměstnance, kteří jsou zároveň dlužníky a jejich mzda je postižena srážkami a současně přikázáním pohledávky z účtu. V závěru práce jsou uvedena možná řešení, která by mohla dlužníkům pomoct.
Vedoucí práce: Tomáš Moravec
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses