Mezinárodní obchod zemním plynem - Stubrova, Anna; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Hlavním cílem této diplomové práce je vytvořit základní přehled o tom, jak funguje mezinárodní obchod se zemním plynem. Pro dosažení tohoto cíle se používají otázky o tom, čím je ovlivněn obchod s plynem a jeho mezinárodní toky. V prvních dvou kapitolách jsou představeny faktory, které mají vliv na obchod s touto komoditou a pomáhají vytvořit určitou představu o fungování mezinárodního obchodu se zemním plynem. Třetí kapitola slouží pro představení konkrétního případu z praxe, kdy některé z uvedených výše faktorů ovlivnily obchod se zemním plynem a jeho mezinárodní toky. Pomocí případové studie o břidlicové revoluce v USA je vidět konkrétní dopady toho, jak výskyt nové technologie a nového producenta dokážou změnit globální trh se zemním plynem.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses