Sankce OSN jako faktor rusko-íránských vztahů - Senčuková, Darija; Přikryl, Pavel; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá přístupem Ruska k íránskému jadernému programu v Radě bezpečnosti OSN, a to konkrétně v letech 2006 až 2010. Jako teoretické ukotvení práce autorka zvolila realismus jakožto teorii mezinárodních vztahů, která se v ruském počínání odráží. Empirická část práce si klade za cíl zanalyzovat ruský přístup k rezolucím Rady bezpečnosti OSN v souvislosti s Íránem a dále zkoumá, jaké motivy k takovému přístupu Rusko vedly. V závěrečné části autorka shrne poznatky, ke kterým v průběhu psaní práce došla a zároveň tak zodpoví stanovené výzkumné otázky.
Vedoucí práce: Pavel Přikryl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses