Boj proti terorismu na Blízkém východě - Liberdová, Alžběta; Přikryl, Pavel; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce se věnuje komparaci přístupů dvou velmocí, Ruska a USA, v boji proti terorismu, konkrétně proti teroristické organizaci Islámský stát (ISIS) na Blízkém východě. Práce je rozdělena do 4 částí. Teoretická část se věnuje terorismu, vysvětluje důležité pojmy spojené právě s terorismem zabývá se stručnou historií a strategií ISIS a porovnává obecné protiteroristické strategie obou velmocí. Dále se zabývá teorií realismu v mezinárodních vztazích, pomocí které je později hodnocena praktická část. Empirická část práce obsahuje analýzu zájmů jednotlivých velmocí v oblasti Blízkého východu a jejich vztahy s klíčovým regionálním partnerem. Poslední částí je analýza a následná komparace přístupů velmocí v boji proti ISIS na Blízkém východě.
Vedoucí práce: Pavel Přikryl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses