Problematika společenské odpovědnosti organizací v módním průmyslu - Sedlmajerová, Tereza (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou společenské odpovědnosti organizací a její vazbou na módní odvětví. První kapitola diplomové práce slouží jako teoretický základ zpracovávaného tématu a má za cíl primárně čtenáře blíže seznámit s pojmem společenské odpovědnosti organizací a jeho základními principy. Kromě základních pojmů se kapitola zabývá problematikou CSR z národního, evropského a mezinárodního pohledu. Druhá kapitola se v první části orientuje na současné negativní fenomény oděvního průmyslu včetně jejich právní regulace. Druhá část kapitoly se věnuje konceptu udržitelnosti. Třetí kapitola se zabývá dvěma konkrétními organizacemi z odvětví módního průmyslu a zjišťuje, jakým způsobem uchopily pro ně povinný nefinanční reporting. Čtvrtá kapitola je věnována především komparaci těchto dvou přístupů a navržení změn současné evropské legislativy pro oblast nefinančního reportingu. Hlavním cílem práce je analyzovat a komparovat transparentnost obchodních praktik dvou mateřských organizací.