AUDIT WEBOVÝCH STRÁNEK VYBRANÝCH ORGANIZACÍ - Malinová, Dominika; Svatá, Vlasta, 1952-; Zbořil, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce se zabývá návrhem nové komplexní metodiky pro audit webových stránek. Nově vzniklá metodika má sloužit k efektivnímu hodnocení webových stránek v oblasti User Experience, optimalizace pro vyhledávače a přístupnosti obsahu webových stránek. Po úvodní komentované rešerši odborných zdrojů se teoretická část zabývá základní terminologií dané problematiky. Pomocí definice obecného auditu a jeho vlastností, komponent a fází vymezuje pojem audit webových stránek a uvádí jej tak do kontextu. Poté se věnuje dostupným metodikám pro hodnocení webových stránek a v rámci nich popisuje jednotlivá hodnotící kritéria. Praktická část práce je věnována návrhu nové metodiky auditu webových stránek, která zohledňuje veškeré důležité vlastnosti webových stránek. Pozornost je kladena rovněž na způsob vyhodnocení kritérií a na nástroje, které se při auditu webových stránek využívají. V rámci případové studie je pak nově navržená metodika ověřena na dvou webových stránkách vybraných organizací ze státního sektoru, jsou jimi stránky Ministerstva zdravotnictví České republiky a stránky Ministerstva zdravotnictví Slovenské republiky. Výstupem diplomové práce je návrh metodiky pro audit webových stránek a doporučení zvoleným organizacím vedoucí ke zlepšení současného stavu webových stránek, která mohou vést k větší spokojenosti uživatelů a k lepším pozicím stránek ve výsledcích vyhledávání.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses