Role informačních technologií ve vnitropodnikové logistice - Picková, Michaela (2020)
Tato diplomová práce se zabývá informačními technologiemi v kontextu vnitropodnikové logistiky a jejich rolí v tomto prostředí. Cílem práce je na základě procesní analýzy vnitropodnikové logistiky vybraného podniku identifikovat proces, který by bylo možné optimalizovat. Zaměření je především na oblast plánování výroby. Jsou zde představeny čtyři hlavní komponenty vnitropodnikové logistiky. V další části je popsáno šest technologií a nástrojů, které výrazně zvyšují efektivitu práce v této oblasti. Představen je i nastupující koncept průmyslu 4.0 a již využívané technologie. Současná role informačních technologií v prostředí vnitropodnikové logistiky je zkoumána pomocí procesní analýzy vybraného výrobního podniku. Zde byly pomocí zmíněné analýzy nalezeny dva procesy (řízení obalového konta a sledování kapacit pracovišť) u nichž proběhla optimalizace pomocí aplikace vyvinuté v MS Excel za využití maker v jazyce VBA.