HR informační systémy v České republice - Bezdíčková, Michaela (2020)
Diplomová práce je zaměřena na oblast komplexních personálních systémů v České republice. V práci jsou specifikovány hlavní pojmy v této oblasti, zmíněna platná legislativa a trendy na zahraničních trzích. Hlavním cílem práce je charakteristika nabídky personálních systémů na českém trhu a jejich vyhodnocení v kontextu zákaznické spokojenosti. Pro jeho naplnění je využito kombinace kvalitativního a kvantitativního výzkumu. S využitím kvantitativního výzkumu jsou dodavatelé vzájemně porovnáni a je určena jejich vzájemná pozice na trhu. Pomocí korelační analýzy je určeno, které vlastnosti systémů souvisí s celkovou spokojeností zákazníků a které faktory zákazníci vnímají jako klíčové u dodavatelů samotných a jejich přístupu. V závěru je pak porovnán pohled obou stran na trendy v oblasti personálních systémů a směr jejich budoucího vývoje.