Postupy UX v procesu návrhu mobilní aplikace - Frolova, Anastasia (2020)
Cílem této diplomové práce je návrh a tvorba digitálního prototypu mobilní aplikace pro podporu vyhledávání sportovních aktivit zohledňující postupy User Experience. Práce se zaměřuje na teoretický rozbor a sjednocení pojmů User Experience Design (UXD) a oblastí souvisejících s jeho tvorbou. Jsou zde popsané základní přístupy k tvorbě UXD, jeho začlenění do cyklu vývoje softwaru a seznámení se s technikami, které lze ve fázích vývoje využít. Dále se práce zaměřuje na představení digitálního prototypu, jeho pozici v životním cyklu softwaru a na popis základních heuristik a principů, které jsou základem pro jeho návrh. V rámci práce je následně proveden návrh a tvorba digitálního prototypu se zřetelem na pravidla vymezená v teoretické části. Výsledkem práce je navržený a řádně otestovaný digitální prototyp mobilní aplikace.