Postupy UX v procesu návrhu mobilní aplikace - Frolova, Anastasia; Gála, Libor, 1965-; Kučera, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Cílem této diplomové práce je návrh a tvorba digitálního prototypu mobilní aplikace pro podporu vyhledávání sportovních aktivit zohledňující postupy User Experience. Práce se zaměřuje na teoretický rozbor a sjednocení pojmů User Experience Design (UXD) a oblastí souvisejících s jeho tvorbou. Jsou zde popsané základní přístupy k tvorbě UXD, jeho začlenění do cyklu vývoje softwaru a seznámení se s technikami, které lze ve fázích vývoje využít. Dále se práce zaměřuje na představení digitálního prototypu, jeho pozici v životním cyklu softwaru a na popis základních heuristik a principů, které jsou základem pro jeho návrh. V rámci práce je následně proveden návrh a tvorba digitálního prototypu se zřetelem na pravidla vymezená v teoretické části. Výsledkem práce je navržený a řádně otestovaný digitální prototyp mobilní aplikace.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses