Penetrační testování WiFi sítí - Jungmann, Martin (2020)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zabezpečení Wi-Fi sítí a aplikací metodiky penetračního testování pro ověření bezpečnosti bezdrátových sítí. Autor na základě analýzy standardů a architektury Wi-Fi, zabezpečení Wi-Fi sítí a metodiky pro penetrační testování vytvořil návrh pro provedení penetračního testu domácí Wi-Fi sítě, která je obdobou sítě používané malými firmami nebo živnostníky. Tento návrh penetračního testu sám realizoval za využití volně dostupných nástrojů s cílem identifikovat zranitelnosti takové Wi-Fi sítě. Dále provedl zhodnocení výsledků testů, včetně doporučení vhodných opatření pro zlepšení bezpečnosti testované sítě, čímž prokázal praktickou aplikovatelnost metodiky na konkrétním příkladu.