Charakteristiky a problémy vývojové praktiky Behavior Driven Development - Štekl, Jan; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Fortinová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Vývojová praktika Behavior Driven Development (BDD) v teoretické rovině odpovídá na mnoho palčivých problémů vývoje softwaru, jako jsou neefektivní komunikace, nechuť k psaní dokumentace, absence automatizovaných testů, a mnoho dalších. Nicméně, v praxi zatím nedosahuje BDD svého plného potenciálu. Zdá se, že mnoho členů vývojových týmu neví, co BDD znamená či čím je charakteristické. Cílem práce je zjistit znalost vývojové praktiky Behavior Driven Development u různých rolí při vývoji softwaru. Krom tohoto cíle je práce zaměřena na problémy softwarového vývoje a především problémy BDD. Ty jsou v práci obecně popsány a následně jsou vedeny rozhovory ve vybrané firmě a provedeno dotazníkové šetření s členy vývojových týmů, aby byly identifikovány nejméně známé oblasti této vývojové praktiky. Po jejich identifikaci jsou navržena řešení, jak tato slabá místa zlepšit. Navržená řešení jsou následně teoreticky integrována do vývojového procesu vybrané firmy, aby byla ověřena jejich využitelnost a byla umožněna jejich budoucí aplikace v praxi.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses