Implementace algoritmu strojového učení v prostředí systému Rapid Miner - Motyka, Václav (2020)
Práce se zabývá implementací algoritmu strojového učení Knowledge Explorer do systému RapidMiner. Poskytuje popis tohoto algoritmu a teoretický popis postupu vývoje vlastního operátoru pro zmíněný systém. Dále je v práci ukázána i konkrétní implementace využívající tohoto postupu, jsou popsány všechny implementované třídy a jejich význam spolu s ukázkami zdrojového kódu. Práce též pokrývá popis procesu testování správnosti implementovaného operátoru a jeho porovnání s operátory, které poskytuje RapidMiner. Výstupem práce je doplněk obsahující dva operátory -- operátor Knowledge Explorer implementující algoritmus Knowledge Explorer a operátor KEX Discretization implementující algoritmus pro diskretizaci numerických atributů.