Implementace algoritmu strojového učení v prostředí systému Rapid Miner - Motyka, Václav; Berka, Petr, 1959-; Ivánek, Jiří, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Práce se zabývá implementací algoritmu strojového učení Knowledge Explorer do systému RapidMiner. Poskytuje popis tohoto algoritmu a teoretický popis postupu vývoje vlastního operátoru pro zmíněný systém. Dále je v práci ukázána i konkrétní implementace využívající tohoto postupu, jsou popsány všechny implementované třídy a jejich význam spolu s ukázkami zdrojového kódu. Práce též pokrývá popis procesu testování správnosti implementovaného operátoru a jeho porovnání s operátory, které poskytuje RapidMiner. Výstupem práce je doplněk obsahující dva operátory -- operátor Knowledge Explorer implementující algoritmus Knowledge Explorer a operátor KEX Discretization implementující algoritmus pro diskretizaci numerických atributů.
Vedoucí práce: Petr Berka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses