Informační a komunikační technologie v rámci mateřských škol v ČR - Pavlů, Marie (2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou využívání informačních a komunikačních technologií dětmi v předškolním věku. Cílem bakalářské práce je popsat a analyzovat současnou situaci v rámci mateřských škol v České republice z pohledu předškolních pedagogů, z pohledu rodičů předškolních dětí monitorovat situaci využívání technologií v domácím prostředí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá definováním dítěte předškolního věku a informačních a komunikačních technologií. Dále zahrnuje využití jednotlivých druhů technologií v rámci mateřských škol, integraci do vzdělávacího programu a přínosy a rizika technologií. Praktická část se zaměřuje na empirický výzkum. Ten vyhodnocuje a interpretuje data, která byla získána z dotazníků pro předškolní pedagogy a rodiče předškolních dětí.