Informační a komunikační technologie v rámci mateřských škol v ČR - Pavlů, Marie; Radváková, Věra; Jiříčková, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce se zabývá problematikou využívání informačních a komunikačních technologií dětmi v předškolním věku. Cílem bakalářské práce je popsat a analyzovat současnou situaci v rámci mateřských škol v České republice z pohledu předškolních pedagogů, z pohledu rodičů předškolních dětí monitorovat situaci využívání technologií v domácím prostředí. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se zabývá definováním dítěte předškolního věku a informačních a komunikačních technologií. Dále zahrnuje využití jednotlivých druhů technologií v rámci mateřských škol, integraci do vzdělávacího programu a přínosy a rizika technologií. Praktická část se zaměřuje na empirický výzkum. Ten vyhodnocuje a interpretuje data, která byla získána z dotazníků pro předškolní pedagogy a rodiče předškolních dětí.
Vedoucí práce: Věra Radváková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses