Odhadování pracnosti při agilním vývoji softwaru - Jerman, Daniel; Remta, Daniel; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Diplomová práce s názvem „Odhadování pracnosti při agilním vývoji softwaru“ je zaměřena na softwarový vývoj v podniku střední velikosti. Hlavním cílem práce je vytvoření vlastního frameworku, který bude následně skutečně nasazen v podniku s vysoce komplexním prostředí softwarového vývoje. Účelem frameworku je vylepšení a zpřesnění odhadování časové náročnosti, respektive pracnosti úkolů v jednotlivých sprintech. Tento framework tak pozitivně ovlivní plánování práce v daném podniku na každé úrovni rozhodování. Diplomová práce se opírá o důkladnou rešerši agilních technik, týmové psychologie a technik odhadování velikosti jednotlivých úkolů v rámci celkového softwarového produktu. Praktická část se skládá primárně z výzkumu, který probíhal 40 týdnů v prostředí středního podniku. Během něj proběhl sběr dat pomocí známých metod k odhadování pracnosti. Na základě literární rešerše a experimentu v praktické části autor vytvořil vlastní unikátní framework, který byl otestován a nasazen do praxe. Součástí frameworku je také platforma pro sběr dat, která pomáhá týmům zlepšovat svůj výkon.
Vedoucí práce: Daniel Remta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses