Analýza kanálů na YouTube se zaměřením na videoherní obsah - Vysušil, Jakub (2020)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu kanálů na sociální síti YouTube, které jsou zaměřené na videoherní obsah. V první kapitole teoretické části jsou popsány sociální sítě a jejich historie. V druhé kapitole je vysvětleno, co je internetový marketing a jaké jsou jeho hlavní nástroje. Poslední kapitola teoretické části se podrobně věnuje sociální síti YouTube. Je v ní uvedena historie a současnost YouTube. Dále je vysvětleno, jak funguje Partnerský program YouTube a jaké jsou další možnosti zpeněžovaní obsahu na YouTube. Na konci teoretické části jsou uvedeny rady pro úspěšné vedení kanálu na YouTube. V praktické části jsou analyzovány vybrané kanály na YouTube, které jsou zaměřeny na videoherní obsah a jejich videa. Na základě výsledků z analýzy jsou sepsána doporučení pro úspěšné vedení kanálu na YouTube. Cílem této práce je analyzovat vybrané české úspěšné kanály na YouTube, které jsou zaměřené na videoherní obsah a na základě výsledků z této analýzy sepsat doporučení pro úspěšné vedení kanálu s takovýmto zaměřením.