Návrh a realizace manažerského reportingu pro oblast řízení lidských zdrojů na příkladech HR systému VEMA - Zavadilová, Tereza; Stanovská, Iva; Habertizelová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku reportingu vycházejícího z dat z oblasti řízení lidských zdrojů. Hlavním cílem práce je navrhnout a následně zrealizovat manažerský reporting jako nadstavbu HR systému Vema za použití analytického nástroje Microsoft Power BI. Východiskem práce je vymezení tématu HR analytiky a přehled typických analytických úloh z oblasti řízení lidských zdrojů. Následně jsou představeny principy reportingu a reportingové potřeby v rámci HR. Práce také definuje omezení nakládání s osobními daty a shrnuje GDPR a bezpečnostní požadavky, které je třeba dodržovat při práci s údaji o zaměstnancích. Dále je představen HR systém Vema a jsou popsána data, která se do tohoto systému nejen o zaměstnancích ukládají a která jsou následně k dispozici pro splnění hlavního cíle práce. Představen je také analytický nástroj Power BI, který je použit pro realizaci výsledných reportů. Jsou popsány dostupné funkcionality nástroje, kterých může být při realizaci cíle práce využito. Poslední části práce jsou věnovány realizaci cíle práce. Zahrnují návrh reportů, které je možné nad dostupnými daty demo verze systému Vema vytvořit s ohledem na funkcionality nástroje Power BI. Je popsán proces transformace dat a v závěru je prezentován výsledek realizace manažerského reportingu společně s doporučením pro využívání a s řešením problémů okolo ochrany osobních údajů.
Vedoucí práce: Iva Stanovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses