Vývoj mobilní aplikace dle webových technologií - Jäger, Marcel (2020)
Cílem práce je vyvinout mobilní aplikaci pomocí webových technologií a programovacího jazyka JavaScript. Vyvinutá aplikace slouží k evidenci elektronických tržeb a splňuje všechny požadavky a nařízení Ministerstva financí. V teoretické části jsou představeny technologie a postupy, které se v současné době používají k vývoji mobilních aplikací a webových stránek. V praktické části je pomocí těchto technologií kompletně navrhnuta a následně vyvinuta webová aplikace, která je následně převedena do formy nativní aplikace, kterou je možné provozovat na zařízení s operačním systémem Android. Tohoto cíle je dosaženo použitím frameworku Cordova, ten umožňuje převést webovou aplikaci do nativní a nabízí řadu rozšíření, které těmto aplikacím zpřístupňují přístup k funkcím, které čistě webová aplikace nenabízí. Do aplikace je implementována možnost připojení pokladní tiskárny přes rozhraní Bluetooth, pomocí které je možné tisknout daňové doklady.