Moderní technologie pro tvorbu webových aplikací - Fausek, Roman (2020)
Tato práce se zabývá moderními technologiemi pro tvorbu webových aplikací. Pojednává o různých technologiích na trhu, včetně výhod a nevýhod jejich použití. Všechny klíčové moderní technologie jsou následně nakonfigurovány a využity na autorem dvou vytvořených aplikacích. Cíl práce je zaměřen na zkoumání jednotlivých technologií, jejich detailní analýza a následné využití. Výstupem jsou dvě aplikace. Jedna sloužící jako API pro získávání dat, zatímco druhá je prezentační webová aplikace, která s těmito daty pracuje.