Dluhopisový trh v České republice - Petr, Jan (2020)
Diplomová práce na téma „Dluhopisový trh v České republice“ se zabývá analýzou českého dluhopisového trhu se zaměřením na rizikové korporátní dluhopisy obchodované na mimoburzovním trhu. Obchodování prostřednictvím online tržišť zaznamenalo vysoký nárůst objemu dluhopisů v posledních letech, který je způsoben nízkými úrokovými sazbami, nedostatečnou regulací a příznivou ekonomickou situací na českém kapitálovém trhu. Práce obsahuje analýzu podlimitních dluhopisů, včetně popisu inzerentů emisí a deskripce nejvýraznějších emisí. Studie zkoumá dopad do výsledků hospodaření 25 emitentů před a po jejich zveřejnění a sleduje rizikové faktory, jež se vyskytují. Pro zobrazení rozdílů mezi analyzovanými dluhopisy, jsou použity státní dluhopisy emitované v poslední dekádě.