Dluhopisový trh v České republice - Petr, Jan; Marek, Petr; Hrdý, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce na téma „Dluhopisový trh v České republice“ se zabývá analýzou českého dluhopisového trhu se zaměřením na rizikové korporátní dluhopisy obchodované na mimoburzovním trhu. Obchodování prostřednictvím online tržišť zaznamenalo vysoký nárůst objemu dluhopisů v posledních letech, který je způsoben nízkými úrokovými sazbami, nedostatečnou regulací a příznivou ekonomickou situací na českém kapitálovém trhu. Práce obsahuje analýzu podlimitních dluhopisů, včetně popisu inzerentů emisí a deskripce nejvýraznějších emisí. Studie zkoumá dopad do výsledků hospodaření 25 emitentů před a po jejich zveřejnění a sleduje rizikové faktory, jež se vyskytují. Pro zobrazení rozdílů mezi analyzovanými dluhopisy, jsou použity státní dluhopisy emitované v poslední dekádě.
Vedoucí práce: Petr Marek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance a oceňování podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses