Soulad byznysu a IT složek na strategické úrovni - Lazić, Djordje; Oškrdal, Václav; Buchbauer, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku souladu byznysu a IT složek na strategické úrovni ve středně velkých organizacích. Hlavním cílem diplomové práce je vytvoření návrhu strategie IT sektoru a plánu její implementace v nejmenované Společnosti X. Práce je rozdělena do čtyř částí – první část je zaměřena na zpracování teoretických podkladů, které budou dále sloužit pro analýzu společnosti a návrh její IT strategie. Účelem této části je uvést celkovou problematiku souladu byznysu a IT složek na strategické úrovni, což je zásadní pro porozumění následujících částí práce. Část druhá je zaměřena na Společnost X – zde je rozebrána její struktura, prostředí, způsob fungování a stav jejího IT sektoru. Třetí část je zaměřena na analýzu IT strategie Společnosti Z, která je svojí velikostí a zaměřením podobná zkoumané Společnosti X. Cílem této analýzy je zjistit, jak se tato problematika řeší v praxi – konkrétně tedy, jaký přístup má podobná firma k IT strategii a jaké jsou jeho výhody či nevýhody. Na základě všech těchto poznatků je v čtvrté části popsán postup tvorby IT strategie a její forma, a dále je vytvořen samotný návrh IT strategie Společnosti X včetně hrubého návodu její implementace.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses