Odhadování náročnosti projektů při vývoji softwaru z pohledu úsilí, času a kapacit - Fröhlichová, Karin; Oškrdal, Václav; Štorek, Filip; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato diplomová práce se zabývá tématem odhadování náročnosti softwarových projektů se zaměřením na úsilí, čas a lidské kapacity. Studie byla provedena ve spolupráci s malou firmou XY, která se potýkala v minulosti s problémy odhadování tohoto rázu. Tato práce si klade za cíl prozkoumat různé metody odhadování, navrhnout postup jejich výběru v závislosti na typu projektu a následně vzniklé závěry otestuje na příkladu tří reálných projektů. Dílčí cíle této práce jsou nastínit problematiku projektů a odhadování a dále popsat různé metodiky odhadování náročnosti daného projektu. Přínosem je ucelený a aktuální přehled při postupu odhadování projektů a s tím souvisejících vlivů.
Vedoucí práce: Václav Oškrdal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses