Koncept společenské odpovědnosti a budování SmartCity ve vybrané municipalitě - Stříteský, Vít; Nedomová, Lea, 1963-; Luc, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská diplomová práce se zabývá konceptem společenské odpovědnosti a realizací tzv. Smart City ve městě Hradec Králové. Nejprve je v teoretické části práce věnován prostor samotnému pojmu společenská odpovědnost, jelikož jeho definice není jednotná. Poté se práce věnuje společenské odpovědnosti přímo ve veřejné správě, dále představuje koncepty, které municipalitám mohou metodicky pomoci se společenskou odpovědností a v neposlední řadě možnostem využití nových informačních a komunikačních technologií při implementaci Smart City. Výzkumným cílem této práce je zanalyzovat situaci ve vybraném městě prostřednictvím rozhovoru s odpovědnou osobou z magistrátu města a následným ověřením informovanosti občanů tohoto města. Na základě tohoto výzkumu jsou pak navržena doporučení pro město s větším zaměřením na komunikaci společenské odpovědnosti i přes sociální sítě.
Vedoucí práce: Lea Nedomová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses