Analýza nákupního rozhodování spotřebitele na trhu čokoládových tabulek na českém a německém trhu - Pokorná, Kateřina; Tahal, Radek, 1970-; Schindlerová, Monika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2020)
Diplomová práce analyzuje nákupní rozhodování spotřebitele na trhu tabulkových čokolád v České republice a Německu. Cílem bylo odhalit faktory, které nejvíce působí na nákupní rozhodování spotřebitelů při nákupu čokolád v České republice. Sekundárním cílem bylo porovnat faktory ovlivňující nákupní rozhodování spotřebitelů tabulkových čokolád v České republice a Německu. Analýza dat byla provedena na základě 270 responsí získaných z dotazníkového šetření od českých spotřebitelů, kteří kupují tabulkové čokolády, a 106 responsí od německých spotřebitelů. Dotazníkové šetření bylo doplněno detailní analýzou cen tabulkových čokolád z jednotlivých obchodních řetězců. Na základě dat bylo vyhodnoceno složení jako nejvýznamnější faktor pro české i německé spotřebitele a zjištěna rozdílná důležitost faktoru ceny a udržitelnosti mezi českými a německými respondenty. V závěru práce jsou zmíněna doporučení pro výrobce čokolád, kteří by se při formulaci marketingové strategie měli zaměřit na zvýraznění kvalitních ingrediencí na přední straně obalu. Čeští výrobci by měli stále klást důraz i na cenovou strategii, protože cena je vnímána jako druhý nejdůležitější faktor, avšak dle srovnání výsledků starších studií i tohoto výzkumu její význam postupně klesá. Pro německé výrobce tabulkových čokolád je vhodné mimo složení komunikovat směrem ke spotřebiteli také téma udržitelnosti.
Vedoucí práce: Radek Tahal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses