Daňové úniky a daňová optimalizace v souvislosti s účetnictvím - Hoang, Hoa Dieu; Müllerová, Libuše, 1945-; Šindelář, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se věnuje problematice daňové optimalizace a daňových úniků právnických osob a jejich vlivu na účetnictví a finanční výkazy. Práce se nejdříve zabývá propojením účetnictví a daní a transformací účetního výsledku hospodaření na základ daně. Druhá část se věnuje jednotlivým metodám daňové optimalizace a nejčastějším způsobům daňových úniků. V této kapitole je řešena i role mezinárodních organizací, které se na legální či nelegální daňové optimalizaci podílí. Třetí a zároveň poslední část práce rozebírá opatření, která se využívají v boji proti daňovým únikům a účetním podvodům.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses