Účetnictví a daně v cestovním ruchu - Lísková, Jana; Müllerová, Libuše, 1945-; Černý, Václav, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou cestovního ruchu v daních a účetnictví. Shrnuje základní pojmy a definice použité v cestovním ruchu, ukazuje historický vývoj turismu ve světě i v České republice a legislativu upravující oblast cestovního ruchu. Pojednává o dani z příjmů právnických i fyzických osob a zmíněny jsou i cestovní náhrady a benefity. U daně z přidané hodnoty je důraz kladen na zvláštní režim DPH u cestovní služby. U účetnictví cestovního ruchu je přiblíženo účetní zachycení operací v cizí měně, zprostředkování prodeje zájezdů a zálohy. A v neposlední řadě je ukázán způsob výpočtu kalkulace zájezdů u různých typů cestovního ruchu. Krátce byl shrnut i dopad pandemie na účetní transakce a odvětví cestovního ruchu jako takové, především cestovní kanceláře a cestovní agentury. Práci doplňuje mnoho názorných příkladů a tabulek, popřípadě grafů.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses