Strategie práce s daty v mezinárodní společnosti - Vobecký, Petr (2020)
Teoretická část předkládané diplomové práce pojednává o konceptech business intelligence, datového skladu a datového jezera a procesech náhrávání dat s nimi souvisejícími. Cílem práce je vytvoření seznamu aktivit vedoucích k naplnění stanovených strategických cílů vývoje BI řešení společnosti GE Aviation Czech, s.r.o. V praktické části je na základě analytických schůzek se zástupci oddělení analyzované společnosti zhodnocen současný stav BI řešení. Stávající stav BI je zhodnocen pomocí SWOT analýzy, souhrnného zhodnocení vybraných kritérií a úrovně dílčích oblastí. Následně je navržen cílový stav a strategické cíle a aktivity rozvoje BI za účelem naplnění cílového stavu. V závěru práce je také popsán realizovaný projekt, který pod vedením autora přispěl k rozvoji BI řešení k cílovému stavu.