Strategie práce s daty v mezinárodní společnosti - Vobecký, Petr; Doucek, Petr, 1960-; Rakhmanova, Malika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Teoretická část předkládané diplomové práce pojednává o konceptech business intelligence, datového skladu a datového jezera a procesech náhrávání dat s nimi souvisejícími. Cílem práce je vytvoření seznamu aktivit vedoucích k naplnění stanovených strategických cílů vývoje BI řešení společnosti GE Aviation Czech, s.r.o. V praktické části je na základě analytických schůzek se zástupci oddělení analyzované společnosti zhodnocen současný stav BI řešení. Stávající stav BI je zhodnocen pomocí SWOT analýzy, souhrnného zhodnocení vybraných kritérií a úrovně dílčích oblastí. Následně je navržen cílový stav a strategické cíle a aktivity rozvoje BI za účelem naplnění cílového stavu. V závěru práce je také popsán realizovaný projekt, který pod vedením autora přispěl k rozvoji BI řešení k cílovému stavu.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2021
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2021
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses